Het doel van de behandeling

De behandeling draait om het in balans brengen van energie. De behandelingen worden uitgevoerd met zeer kleine dunne naaldjes, die op bepaalde acupunctuurpunten in het lichaam worden geplaatst. Deze punten bevinden zich op de meridianen. Meridianen zijn kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert. De acupuncturist beïnvloedt de energie-stroom van de meridiaan door de manier waarop de naald ingebracht wordt. Het mooie is dat het lichaam op deze wijze 
de energie reguleert, waardoor:
– Een betere doorstroom van energie ontstaat en energieblokkades verdwijnen;
– De hoeveelheid energie toeneemt of verplaatst wordt naar een gebied dat 
te weinig heeft;
– De kwaliteit van de energie verbetert.

Intake en eerste behandeling

De eerste keer krijgt u de gelegenheid uitgebreid te vertellen over uw klacht(en). Om een compleet beeld van uw van gezondheid te krijgen komen ook andere aspecten aan de orde zoals uw eetlust, stoelgang en slaappatroon. Daarnaast wordt de pols gevoeld en gekeken naar de tong. Aandachtig kijken levert ook kennis op over uw energiebalans. Direct na de intake volgt de eerste behandeling. De naaldjes worden op de meest effectieve acupunctuurpunten geplaatst en blijven ongeveer 20 minuten zitten. De meeste mensen ervaren het prikken niet als vervelend of pijnlijk. Er kunnen sensaties zoals bijvoorbeeld tinteling of een zwaar gevoel ervaren worden. Dit betekent dat de lichaamsenergie aangesproken wordt. Omgekeerd, wanneer er geen sensatie is, betekent dit niet dat er niets gebeurt. De duur van een eerste behandeling is ongeveer een uur.

Vervolgbehandelingen

De vervolgbehandelingen beginnen met een kort vraaggesprek waarin geïnventariseerd wordt of en welke veranderingen plaats-gevonden hebben. Elke verandering betekent dat er beweging in de klacht zit. Op basis van de veranderingen die bij u optreden worden weer naaldjes geplaatst om de situatie verder te bevorderen. 
De duur van een vervolgbehandeling is 30-45 minuten.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht(en). Na een aantal behandelingen vindt een evaluatie plaats.